Festiwal Smaków Regionu Łódzkiego

Festiwal Smaków Regionu Łódzkiego

„Festiwal Smaków Regionu Łódzkiego" polega na organizacji cyklicznych spotkań, na których wystawcy/producenci rolni będą mogli wziąć udział w konkursie i zaprezentować swoje produkty w konkretnych kategoriach.Odbywał się będzie według następującego harmonogramu: 

13 maja- bigos 
20 maja - chleb 
27 maja - zalewajka 
3 czerwca - wędliny 
10 czerwca - truskawki 
24 czerwca - sery 
1 lipca – ciasta 
8 lipca - soki 
15 lipca - miody 
5 sierpnia - pomidory 
19 sierpnia - maliny 
26 sierpnia - ogórki 
9 września - gruszki 
23 września - jabłka 
30 września - dynia 
10 października - warsztaty dla uczniów szkół gastronomicznych 
20 października – Konferencja – Gala Festiwalu z wręczeniem nagród w Konkursach Smaków

Konkursy odbywać się będą w każdą sobotę począwszy od 13 maja 2023 roku do 30 września 2023 roku w godzinach od 10.00 do 12.30 na terenie pawilonu „Prosto od rolnika – Ryneczek Wojewódzki” zlokalizowanego w CH Port Łódź, ul. Pabianicka 245.
Dane kontaktowe
Kategorie produktów będących tematem konkursu
(Zaznacz wybrany termin/terminy) Możliwość udziału we wszystkich niżej wymienionych wydarzeniach.
Rodzaj prowadzonej działalności
Czy w celu uczestniczenia w festiwalu potrzebuje Pan/Pani podłączenia do prądu?
Czy osoba/osoby biorąca/e udział w konkursie jest w wieku poniżej 35 roku życia?
Jeśli została zaznaczona odpowiedź Tak, wpisz dokładana datę urodzenia. 
Oświadczenia i zgody
Łódzka Agencja Rozwoju Regionalnego S.A. informuje, iż w ramach Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 Plan Operacyjny na lata 2022- 2023 , realizuje operację pod tytułem „Festiwal Smaków Regionu Łódzkiego” w formie cyklicznych spotkań, na których wystawcy/producenci rolni będą mogli wziąć udział w konkursie i zaprezentować swoje produkty w konkretnych kategoriach. Powołana Kapituła Smaków wyłoni 15 najlepszych wystawców oraz 15 wyróżnionych, którzy otrzymają nagrodę pieniężną. Dodatkowo w trakcie trwania festiwalu zostaną przeprowadzone warsztaty dla uczniów szkół gastronomicznych, których celem jest zapoznanie młodego pokolenia ze smakami regionu i lokalnymi produktami. Cykl spotkań zostanie zakończony konferencją podsumowywującą całe wydarzenie. Zaplanowane wydarzenia mają na celu wsparcie lokalnych producentów w docieraniu do konsumentów, budowania ich zaufania do oferowanych produktów i nawiązywaniu z nimi relacji, a także rozwijaniu sprzedaży bezpośredniej. Operacja będzie miała pozytywny wpływ na budowanie świadomości konsumentów na temat lokalnych produktów i ich rynkowego potencjału, wypromowania produktów na skale województwa.Projekt współfinansowany z KSOW. Informujemy, że istnieje możliwość zarejestrowania się jako Partner KSOW w bazie partnerów! Można to zrobić na stronie internetowej KSOW. Zachęcamy do odwiedzenia portalu internetowego http://ksow.plOrganem odpowiedzialnym za treść jest ŁARR S.A.